Oświadczenie ruchu Polska Jest Jedna. „Murem za dr Zbigniewem Martyką”

fot. PJJ

Murem za dr Zbigniewem Martyką. „Prawda naz wyzwoli.” Jeszcze trochę i przyjdzie zwycięstwo – napisał prezydent Siemianowic w mediach społecznościowych i opublikował oświadczenie.

Oświadczenie ruchu Polska Jest Jedna ws. dr Zbigniewa Martyki

„19 grudnia 2022 roku Krakowski Sąd Lekarski podjął decyzję o pozbawieniu możliwości wykonywania zawodu przez najbliższe dwanaście miesięcy, doktora nauk medycznych Zbigniewa Martyki.
Wyrok ten zapisze się haniebnie nie tylko na kartach historii polskiej medycyny, ale również historii powszechnej naszego kraju, gdyż pierwszy raz jesteśmy świadkami zastosowania w praktyce nowego typu cenzury, w której lekarz z kilkudziesięcioletnim stażem lekarskim i naukowym został ukarany za wypełnianie przysięgi lekarskiej, jaką złożył wiele lat temu, stając w konflikcie z interesami prywatnych firm międzynarodowych i współpracujących z nimi środowisk polityczno-medycznych.
Ogólnopolska społeczność i członkowie ruchu Polska Jest Jedna, wyrażając pełną solidarność z dr Zbigniewem Martyką, już od momentu, gdy bił na alarm w trakcie bezzasadnego stosowania testów wykrywających rzekomo bezbłędnie obecność Covid-19, podtrzymuje również i dzisiaj swoje poparcie dla działań Pana doktora.
Tym samym, apelujemy do członków kolegium odwoławczego o uchylanie powyższego wyroku, przypominając, że prawda dotycząca pełnych powiązań biznesowych związanych z organizacją w Polsce i na świecie tzw. walki z pandemią Covid-19, już dzisiaj wychodzi na jaw. Zapewniamy, że transparentność, o którą walczy nie tylko dr Martyka, ale także ruch Polska Jest Jedna, dotrze do środowiska, które dzisiaj bezpodstawnie karze medyka, mającego odwagę korzystać obiektywnie i bezinteresownie ze swojej wiedzy i doświadczenia na rzecz zdrowia i życia wszystkich Polaków.”

Oświadczenie podpisał przewodniczący PJJ Rafał Piech.

źródło: PJJ, Twitter
Oprac. Redakcja